Zandvoort attractions and top destinations selection

Zandvoort aan Zee attractions: Outdoor markets are held on occasional Sundays. Here, you can purchase leather items, cheese, paintings, clothing items, prints and even cakes. At Kaashoek (located on Haltestraat), you can purchase cheese, wines, breads, meats, pickles and specialty food items. Zandvoort has excellent public transportation. The town has its own train station and is just a short ride away from Amsterdam. The line from Amsterdam to Zandvoort often stops in Haarlem along the way. The trains here run until midnight, and your return ticket will be valid until 4AM the following day. Seats are not reserved. Tickets can be purchased on the day of departure at the ticket counter or through the ticket machine.

Zuid-Kennemerland is one of Holland’s most beautiful national parks. The nature reserve is located just north of Zandvoort and the protected area covers 38km2 full of sand dunes, forests and wetlands. With over 100 different animal species, it’s an excellent place to spot birds and if you’re lucky you might even see wild deer, hedgehogs or red foxes. A visitor’s centre called Kennemerduinen is located at the main entrance to the National Park, which is a side street of Zeeweg (N200), just north of the Kennemerduinen bus stop. You can also get here by taking bus No.81 from the railway station in Zandvoort or by taking the six-minute train ride to Overveen. Then walk about 15 minutes west from there along Zeeweg. Explore extra details at zandvoortaanzee.online.

The coast is super popular, Zandvoort is one of the best known coast places of the Netherlands and this is not without a reason. About 4 million tourists yearly visit Zandvoort. They often come to enjoy the beach, the sea and the dunes. Zandvoort nearly has 40 beach bars each with its own atmosphere. There are plenty of restaurants, showers and toilets available. Zandvoort is an excellent place for surfing, kite flying and horse riding. The beach is easily accessible for disabled persons. Special wheelchairs are for rent at pavilion 5, 20 and 26. Whether you like relaxation in a beauty centre or if you are looking for action with for example sailing or surfing, Zandvoort has it.

For our dutch readers:

Het Circuit van Zandvoort is gelegen ten Noorden van het dorp, direct aan de uitgestrekte boulevard. Nieuw op het circuit zijn de kombocht en tal van uitbreidingen ivm de komst van De Formule 1 Grand Prix. De GP heeft eerder op het circuit van Zandvoort plaatsgevonden en dat was in het jaar 1952 en 1985, dit weliswaar met enige tussenpozen. Wanneer jij je voor een dag coureur wil voelen, kun jij als stoere man of vrouw in een van de snelle Ferrari”s stappen of wat dacht je van een Aston Martin Vantage en maak onvergetelijke rondes op het circuit van Zandvoort.

Het NH Hotel in Zandvoort is een van de meest populaire accommodaties in de regio, mede dankzij de perfecte ligging, ruime kamers en uitstekende service. Alle kamers van het NH Zandvoort Hotel zijn uitgerust met een minibar en koffie- en theefaciliteiten. Ze hebben ook een zithoek en een badkamer met zowel een bad als een douche. Het hotel bevindt zich op amper 15 minuten lopen van het treinstation van Zandvoort aan Zee. Met de auto bent u in 10 minuten bij de Kennemer Golf en Country Club. Lees meer details op deze website Zandvoort aan Zee.

Hotel Zeespiegel in Zandvoort aan Zee ligt op 6 minuten lopen van het strand. Dit hotel ligt 26 km ten westen van Amsterdam en biedt kamers op slechts 700 meter van het strand in Zandvoort. Hotel Zeespiegel beschikt over een bar, een 24-uursreceptie en een tuin met een terras. Het hotel verhuurt tevens fietsen. De kamers van Hotel Zeespiegel zijn standaard voorzien van een flatscreen- satelliet-tv, een bureau en houten vloeren. Ze beschikken verder over een eigen badkamer met een douche. In de openbare ruimtes kunt u gratis gebruikmaken van WiFi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *